UDF

UDF

lördag 27 september 2014

Berättelser från en Mariakorist: Del 1

Jag har sjungit i kören sen jag gick i trean och det är fortfarande lika kul. Om inte roligare. Nu sjunger jag i flickkören Maria.

Vi har haft två konserter hittills den här terminen. Först på ett slags symposium, sen på kulturnatten. Jag tycker nästan att den på kulturnatten var bäst, det var sånt liv i kyrkan, folk gick omkring och lyssnade, barnen lekte. Vissa tyckte nog att det var lite jobbigt, men jag gillade det.

Nu är det ganska lugnt för oss i kören. Bara de vanliga onsdags-repen, inte så mycket extra övningar eller konserter på ett tag. Det känns rätt skönt, fast jag tycker så mycket om att vara ofta med kören, för vi har alltid så roligt! Jag ska berätta lite vad vi har för oss, när vi inte sjunger.

På onsdagarna brukar jag gå till kören redan direkt efter skolan, fast vi inte börjar repa förrän klockan halv 6. Men vi är flera som gör så, nere i källaren finns ett stort rum där vi håller till. Vi sitter runt ett stort bord och gör läxor, fikar och pratar. Det finns också ett piano där som jag brukar prova, och ibland skriver jag låtar tillsammans med kompisarna.

Före konserterna brukar vi få en liten paus (vi övar ju också, innan pausen). Om vi är i domkyrkan, går vi upp till orgelläktaren och sätter på oss kåpor. Ibland kikar jag ner där uppifrån. Det är väldigt högt och nästan lite läskigt. En gång drömde jag att jag föll ner där. Som tur var, var det bara en dröm.

Någon gång i våras, när vi skulle ha konsert, satt Emma och jag i våra kåpor uppe på orgelläktaren och spelade orgel. Den var avstängd förstås, så det lät inget. Men just som vi höll på, om vi spelade "Lille katt" eller vad det var, kom Andrew, organisten, och satte på orgeln med flit för att skoja lite. Det dånade till i kyrkan som redan var full av folk. Ni skulle ha sett Margaretas blick, åtminstone hört hur mycket vi skrattade sen.

Jag, Selma, Alva och Moa startade en grupp när vi var på Färöarna i somras. Den heter Lill-kons.adm (Lilla konsertadministrationen). Ni vet väl vad UDF's konsertadministration är? Det är några från flickkören Anna som får hjälpa till lite extra och som bestämmer t ex om när vi ska ha friluftsdagar och sånt där. Det är också dom som brukar skriva här på bloggen. I alla fall. Lill-kons.adm, det är vi i UDF Maria som har vår egen lilla konsertadministration på lek. När vi kom på det här, så var det Ingrid, Märta och Olivia som var den riktiga konsertadministrationen. Så då bestämde vi, Selma, Alva, Moa och jag, att Selma skulle vara Lill-Olivia, Alva Lill-Ingrid och jag Lill-Märta. Moa, hon blev Lill-Margareta. Sen dess har bara fler och fler Marior kommit med i Lill-kons.adm, så då får alla medlemmar vara någon i UDF Anna, vare sig den personen är med i Konsertadministrationen eller inte. Det är faktiskt väldigt roligt att "härma" Annorna. Vi leker oftast körrep, fast det får vi alltid skrattsjukan av. Ibland leker vi att vi har möte, och då försöker vi komma på saker som vi kan påverka i kören. Vi har faktiskt en sak på gång, som inte är på låtsas. Något alldeles helt otroligt bra, men det får bli en överraskning så länge.

Jag har så många historier från min (inte så långa) tid i UDF, så jag kan inte berätta alla nu. Ni får höra fler senare! :)

Till dess, hejdå, och ha en fin dag!

Smilla, UDF Maria
"Lilla Konsertadministrationen"

2 kommentarer: