UDF

UDF

onsdag 7 januari 2015

Berättelser från en Mariakorist: Del 7

Jag tycker om att fantisera, det gör jag ofta. Om lite sådär allt möjligt. Jag ska berätta om vad jag fantiserade om, när jag gick i Lilla Flickkören.

På den tiden, just när jag hade en sådan där "kör-period", tänkte jag att det nog skulle vara bra om hela Flickkören bodde i Domkyrkan... Då menade jag både alla korister, ledare och dessutom allas familjer. Ja, Domkyrkan är ju stor! Vi skulle sova i kyrkbänkarna på nätterna, hur kallt det än var. Sjunga och ha det bra hela dagarna, hålla konserter för förbipasserande och ta hand om varandra precis som vi gör. Jag läste nyss en berättelse som jag skrev i trean om det här, och tänk vad fantasin kan göra, men ändå tur att jag kom på att alla hör nog bäst hemma i sina egna hus. Vi träffas ju ofta i alla fall.

Numera fantiserar jag om kören på ett helt annat sätt. Jag skriver en bok hemma, en hel serie tror jag att det ska bli. De första böckerna handlar om kören för länge sen, när de nu äldsta i kören var de yngsta. Sen är det två böcker som utspelar sig ungefär nu, en av dem handlar om de senaste åren och en om Färöarna-turnén och sist en bok om kören år 2024. Jag får se när jag blir färdig, då får ni läsa! :)

Annars hoppas jag att ni har det så bra, själv ska jag gå och fortsätta på mina böcker! Er i kören träffar jag snart, ni andra är varmt välkomna till våra framtida konserter, och till denna blogg om livet i UDF!

Smilla

1 kommentar:

  1. Vad fina berättelser du har skrivit, Smilla! Det är jättekul att läsa, fortsätt!

    SvaraRadera