UDF

UDF

onsdag 18 februari 2015

Berättelser från en Mariakorist: Del 9

Om någon skulle fråga mig: vad är det bästa du har gjort med kören?

Jo, det allra allra bästa var förstås Färöarna. Vi åkte nämligen dit förra sommaren och var där i fem dagar. Färöarna är ett fantastiskt land med massor av får. Det var min första turné med kören och det häftigaste som jag någonsin varit med om.

På andra plats i det bästa jag gjort med kören... Jag har så mycket att välja på! Antingen var det när vi spelade in Luciamorgon i SVT, eller YCV, eller julspelet. Jag tror jag väljer Luciamorgon. Ni ska bara veta vilka härliga sånger vi sjöng! Bereden väg, En skrift i snön, Tärnans visa, Luciasången förstås, och så många andra. Dessutom hade vi besök av en skara musiker med både valthorn och trumpet och sådant, och där var Benny Andersson, Helen Sjöholm och ett gäng rappare. Kameran som filmade oss satt på någon lyftkrans-liknande apparat som åkte omkring i domkyrkan. Det bästa var att hela kören var med, alltså inte bara Anna och Maria, utan även Lilla Flickkören och hela Gosskören.

Det är så mycket roligt man får göra i kören! Ibland är det förstås svårt, med krångliga stämmor och för mycket värme. Men man får liksom ta det positivt. Konserterna är ju faktiskt riktigt bra, och det är alltid kul att träffa körkompisarna. Vi har det så roligt, vi i kören.

/Smilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar