UDF

UDF

onsdag 25 november 2015

Lucia med Uppsala domkyrkas flickkör

Lucia är väl ändå bland det mysigaste som finns? Man tänder ljus, sjunger luciasånger och julsånger, bjuds på lussebullar och pepparkakor och umgås tillsammans. Jag tror nog aldrig jag längtar till något så mycket som jag brukar längta till Lucia. Så snart det blir mörkt ute vill man börja sjunga luciasånger.


Kanske du som läser det här skulle vilja få lite julstämning redan till luciahelgen? Skulle du vilja att vi, Uppsala domkyrkas flickkör, kommer och sjunger på just din arbetsplats? Det är jättemysigt och fint, och det känns verkligen att det snart är jul, när man hör Staffansvisan, Sankta Lucia, Lusse Lella, Stilla natt och alla andra vackra lucia- advents- och julsånger. Du kan gärna höra av dig till vår dirigent, Margareta, om du skulle vilja ha en luciakör på ditt jobb. Maila då till margareta.raab@svenskakyrkan.se


Lördagen den 12 december kan du komma till domkyrkan om du vill höra oss sjunga. Då har vi två luciakonserter tillsammans med en av domkyrkans vuxenkörer, Collegium Cantorum. Den första konserten hålls klockan 16 och är en mer "barnvänlig" variant för alla åldrar, även för de allra minsta. Den andra konserten är klockan 18, och då är det för vuxna och äldre barn. Den konserten är längre, då vi sjunger några fler sånger, bland annat A ceremony of carols som är otroligt vacker. Båda konserterna kommer bli jättefina och stämningsfulla, och vi hoppas att just du vill komma! Biljetter finns på www.ticnet.se/event/luciakonsert-biljetter/389165 (första konserten) eller www.ticnet.se/event/julkonsert-biljetter/390765 (andra konserten).


Å, vad jag ser fram emot Lucia!


Ha det bra alla!


Smilla Bjurbo
Sopran i Annakören

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar