UDF

UDF

söndag 14 december 2014

Luciakonsert 2014

Luciahelgen lider mot sitt slut. Vår egen lucia har lett tåget ut ur domkyrkan för en andra gång ikväll men har en sista uppgift kvar, nämligen att få bort allt stearin från håret. Vår lucia är en hjältinna som leder tåget för tredje året i rad. Hon är en före detta flickkorist och var med i kören mellan 2005-2009 och 2010-2011. Tack!

Tack också till alla er som kom och lyssnade på något av de två luciatågen! För mig är lucia det roligaste konserten på året, och det beror till stor del på alla er. När vi går i gångarna sjungandes luciasången sporrar ni mig med era leenden till att vilja sjunga så bra det någonsin går!

Ännu en lucia är över, med luciasjugningar i dagarna tre. Hur ska vi klara oss nu när vi packar ner våra kransar och röda band för att övervintra i domkyrkoplans gömmor? Lyckligtvis är det inte långt till jul. På julafton är kyrkan vanligtvis ännu trängre än vid lucia och bubblar av gemensam glädje och förväntan. Det är tur att julspelet är kvar så att vi har något att se fram emot, och har en anledning att träffas och sjunga tillsammans!

Konsertadministrationen
Uppsala Domkyrkas Flickkör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar