UDF

UDF

torsdag 17 maj 2012

Dag 1 - På resande fot!

Vi börjar väll från början:

11.45
Bloggerskan lämnar tryggheten och huset bakom sig och stiger på bussen som ska ta henne mot nya äventyr (även kallat Arlanda) Under hela tiden försöker jag minnas vad det var jag packade ner i resväskan, i hopp om att jag inte glömt något. Så verkar dock inte fallet vara, och jag kan lugnt luta mig tillbaka och sova en stund... Eller nej, istället för att sova sitter jag uppspelt och SMS:ar med sopranen Amanda Odenstam om hur otroligt roligt vi kommer ha.

13.20 
Nu ar alla korister äntligen anlänt till terminal 5... Nu väntar vi på att vi ska få checka in vårt bagage och sedan pallra oss vidare mot säkerhetskontrollen.

Glada korister på Arlanda
14.45
Alla kom igenom den läskiga pipande rutan, som alten Alexandra Pfeifer kallade säkerhetskontrollen.
Nu har jag och en grupp glada Annor slagit oss ner vid ett bord med varsin lunchmacka i handen. Runt omkring oss ser vi vit- och grön tröjade korister som letar efter de största och billigaste chokladkakorna i tax freen. Lite extra socker och energi kan man behöva när man är på turné... Eller det är i alla fall vad jag intalade mig själv när jag köpte en gigantisk Milka chokladkaka och massa tuggummin.

Hundälskarna: Ebba Eckerdal och Moa Olerud hitade en söt liten kompis i väntan på att få gå igenom säkerhetskontrollen.

16.22
Flygrädda Märta Folkeson kan nu pusta ut, för än har vi inte dött för i alla fall starten gick bra utan någon krock eller liknande. Tack till alla er som höll tummarna för detta, det verkar som om det hjälpte.
Om jag titta mig omkring i planet ser jag ett par väldigt osociala flickor. Här läses det, patinans läggs det och lyssnas på musik. Jag hör inte en enda korist som pratar med varandra, men det kanske är lika bra, då spar de på rösten och Maggan blir glad!

En glad Olivia Hössjer Oestreicher

18.48
Både landningen i Riga och starten mot Hamburg har gått bra, och nu sitter vi på det jag har valt att kalla: Flickkörsplanet. Flickkörsplanet är ett litet propellerplan där inte många fler än vi i flickkören och piloten fick platts, så därför fick det lilla planet sitt namn efter oss.
Jag kan meddela alla oroliga föräldrar att det inte går någon nöd på oss, inte när det gäller på matpunkten i alla fall. Vi har precis avnjutit ett cibatabröd med pålägg och en blåbärsyoghurt och till efterrätt fick vi dessutom en Tvist EXTRA (tydligen är den större än en vanlig). Så flickorna är väl mätta på både flyplansmat och tax free godis.
Sopranen Elsa Höglund vill hälsa till mamma Anna Tiberg: "Tack för maten!" För det är tydligen henne vi har  att tacka för av valet av maträtt.

Flygplans mat, med efterrätt!

20.39
Sitter nu i bussen på väg från Hamburgs flygplats till Lübeck. Alla tjejer sitter med näsan mot fönstret och beundrar allt grönt och mycket fina tegelhus som finns på de småvägarna mellan Hamburg och Lübeck. Vi kan gått konstatera att vi borde ta med oss några av dessa hus hem, för de är så himla söta.
När nu ledare Osva ropade upp vilka som ska bo i vilken värdfamilj och även namnet på denne, blev stämningen genast lite nervös och jag hör några försök till att uttala några av de tyska: "bra att kunna" ord som vi har fått i vårt lilla häfte. 


21.24
Förhoppningsvis har alla nu kommit hem till sina värdfamiljer nu, jag var nämligen en av de första som blev upphämtad av värdfamiljen. Förhoppningsvis har alla hamnat i fina familjer som de trivs i, ska ta och fråga några korister imorgon vad de tyckte om sina värdfamiljer. Men jag tror verkligen att det bara kommer vara fina sådana ord.

3 kommentarer:

 1. Vilken proffsig blogg - bra skrivet - ser fram emot att få följa ert äventyr! Ha en härlig turné tjejer! Hälsningar Åsa (Hanna och Amandas mamma)

  SvaraRadera
 2. Trevligt med rapport och väl tagna bilder. /Anton

  SvaraRadera
 3. Kul att ni gillar bloggen, fortsätt att kolla in den för fler uppdateringar.
  Åsa: En hälsning från dig ska levereras till Hanna och Amanda imorgon ;)

  /Madeleine

  SvaraRadera