UDF

UDF

måndag 21 maj 2012

KaBOOM - Bildbomb 1

God morgon!
Bloggerskan är nu i Paris och i hennes ställe sitter sopranen Olivia Hössjer Oestreicher med en lübecksk bit marsipan och sin kamera framför datorn. Som Madeleine Sandemo skrev har jag lovat att ge er en liten bildbomb och såhär en dag efter hemresan, när man sitter på sin egen plats vid sitt eget bord med sin egen kaffemugg bredvid sig är det lite extra fint att ännu en gång kolla igenom alla bilder från vår fina upplevelse tillsammans. Tyvärr är nästan alla mina bussbilder inlåsta på alten Alexandra Pfeifers dator (fråga mig inte hur det gick till, men på grund av stressiga dagar hann vi aldrig föra tillbaka dem till mitt minneskort) så de kommer senare.

Här kommer hur som helst smällen:


torsdag 17/5:
 Huttrande men alltid lika glada korister i Lübecks iskalla domkyrka.

UDF taggar till medan Lübecker Mädchenchor framträder.

Ofelia Fredriksson tar sig tid att avbryta koncentrationen för ett kameraleende.

Efter ett äkta tyskt fika kan man inte annat än vara glaaaaad!

Fredag 18/5:


Bussresan från Lübeck till Berlin bestod av sång, gamla turnéminnen och lek.
Såklart måste vi säga grattis till Sandra Tråvén och Märta Folkeson som vann frågesporten!

Alexandra Pfeifer, som förutom allt annat lärde oss mango-kiwi-ananasvisan 
förtjänar ett extra tack! (Filmklipp kommer!)


Lunchstopp på äkta tysk restaurang (det fanns allt ifrån friterad lax till vegetarisk schnitzel),
 och flickorna fick även prova på de tyska barnens vardag.

Fortsatt bussresa a la flickkören. Vår dirigent Margareta föredrar naturligtvis ingen 
av sina båda körer, men bussresorna med flickkören är att föredra,eftersom vi (som ni ser på bilden) tar av oss skorna innan vi åker... 

Det var, som Madeleine Sandemo tidigare skrivit, ett ständigt knäppande med kameror. 
Jag ser fram emot facebook-albumen.

Lördag 19/5:
Picknick i det gröna - i skuggan utanför djurparken.

Naturligtvis kunde flickkören inte äta en måltid utan att sätta igång och sjunga. Förbipasserande fick höra både Sommarpsalm, Glädjens Herre och I himmelen.

Det var inte bara utanför Berlins Zoo som flickkören upphov sina stämmor. De shoppingsugna tjejerna slog även till med Festive Alleluia i underjorden (U-Bahn)


På tunnelbanan fick vi svar på tal, när en mini-orkester ställde upp sig och brassade på i vår vagn. Naturligtvis sjöng vi med! 
Söndag 20/5:


Vid avskedet från värdfamiljerna nöttes det friskt på kameraknappar och smilband, men det var inte med glädje vi lämnade dem. Vi fick så bra kontakt med våra gästfria familjer och det var lite sorgligt när vi vinkade adjö.


Mer sång på tunnelbanan! Vi möttes av både applåder och förundrade blickar.

Annorna Elsa Höglund och Alicia Sisfontes blev tillsammans med sina fina frisyrer 
ett vanligt motiv i koristernas kameror.

Efter maten blev det tid för toalettbesök, och Alva Persson tog chansen att demonstrera sin färdighet i mobilspelet Temple Runner.

Koristerna samlas runt en karta av koncentrationslägret Sachsenhausen. Stämningen var lågmäld och ifrån själva rundvandringen har jag inga bilder. Upplevelserna därifrån kommer att stanna i minnet för resten av livet ändå.

På väg ut ur Sachsenhausen. Åtminstone jag kände mig just då mycket omtumlad - det var starka intryck. Besöket avslutades med en andakt och Bred dina vida vingar. 

Tågresan tillbaka till Berlin var en historia för sig. Förmodligen har många av koristerna redan berättat om denna upplevelse, men i korta drag kan den beskrivas såhär:
Tänk er ett tåg. Vi måste med det för att inte missa bussen till flygplatsen. Det är fullt. En efter en pressar sig koristerna in i vagnarna. Vi stod varandra. Inklämda mot varandra. Några hamnade i en vagn full med cyklar, andra i det lilla utrymmet mellan två vagnar. Ett litet barn gallskrek och svetten flödade. 
Tur i oturen att det var UDF som råkade ut för detta, för trots syrebrist och muttrande medpassagerare lyckades vi behålla vårt goda humör. Ännu bättre blev det naturligtvis efter halva resan när kören lyckades smita upp till första klass. Margareta erkände efteråt att inte ens hon (som har varit på en MÄNGD körresor) upplevt något liknande förut.

Som ni förstår har detta varit en underbar turné. Alla har varit så duktiga, modiga, glada, omtänksamma, positiva och framför allt har alla sjungit så bra! Vi är helt enkelt en underbar grupp och det har varit ett nöje att ta över Berlin med er!
Tack,
Olivia Hössjer Oestreicher
Sopran och fotoansvarig, Anna-kören

3 kommentarer:

  1. Märta Folkeson21 maj 2012 14:38

    Jag måste ju bara, lite ödmjukt sådär, få påpeka att det faktiskt var jag som vann frågesporten tillsammans med Sandra. ;)

    SvaraRadera