UDF

UDF

tisdag 14 juni 2016

Anna bloggar


Turnédag 4

Hej allesammans!

Nu när vi precis har tagit avsked av våra värdfamiljer så tror jag att i princip alla har något speciellt att berätta om dem. Min värdfamilj var helt fantastisk, när vi först träffades så fick vi en rundtur genom staden där de berättade om stadens historia och delar av sin egen historia vilket var väldigt intressant.

När vi kom hem till familjen så kollade mamman lite hemlighetsfullt på mig (Anna Widmark) och Andrea och sa att om en timme så ska vi ta bilen och åka iväg igen. Så efter en timmes väntande och pratande om diverse saker så bar det av igen, men den här gången till staden som låg bredvid Riga, Jelgava tror jag den hette. Där berättade hon att vi skulle till en godisfabrik för att få se hur de tillverkar sitt godis och sedan få testa på att göra eget godis! Detta blev förstås succé för oss godisälskande personer. Godiset var lite speciellt då det inte tillverkades av kemikalier utan med naturliga ämnen, den gröna färgen tillverkades t.ex. av spenat. När vi väl hade fått göra varsin godisklubba så bar det av mot en pizzeria för att få i oss lite lunch. Pizzorna var goda men lite tjockare och väldigt mycket fetare än de vanligtvis är i Sverige.

För att sedan få en lite bättre utsikt över staden så gick vi in i en kyrka som tyvärr förstördes under andra världskriget och det enda som fanns kvar av kyrkan var kyrktornet som nu är omgjort till ett utsiktstorn och museum. Efter en hel del trappor så kunde vi se ut över den lilla staden och där ifrån kunde vi se ända till sandfestivalen som ägde rum och vi bestämde oss för att gå dit och ta en titt på alla sandstatyer som byggts.

Väl framme vid sandfestivalen så kunde man tydligt märka att temat var Afrika. Det spelades äldre Afrikansk musik och statyerna var helt fantastiska. När vi hade gått runt ett tag så ansåg Emils, sonen i familjen, att det var dags att gå vidare. Så han sprang snabbt i förväg för att visa en speciell staty som låg utanför festivalen som är ett känt resemål. Statyn föreställde en man som håller i ett par böcker och ett trasigt paraply över huvudet. Paraplyet kunde börja regna lite då och då, så jag antar att det är anledningen till att så många vill gå och kolla på den. Men det var lite småkul att stå där under när det började droppa vatten och ta lite bilder. Efter alla nya upplevelser var vi alla trötta, förutom Emils då som alltid verkade ha massa energi, och vi satte oss i bilen för att åka och handla till kvällsmiddagen. Det blev plättar vilket verkligen inte var något jag tänkte tacka nej till, så efter vi hade ätit och pratat så gick vi och la oss för dagen då det var dags att ladda upp batterierna till den kommande konserten!

För att kort sammanfatta familjen jag och Andrea bodde hos så var de fyra familjemedlemmarna – Eliza, Emils, Inguna och katten extremt trevliga, glada, snälla människor som dessutom propsade på oss en massa godis och jordgubbar. Så vi har helt enkelt haft en fantastisk tid hos dem och kunde inte fått en bättre och mer välkomnande värdfamilj!

Anna Widmark,
 Gästbloggare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar