UDF

UDF

onsdag 15 juni 2016

Konsertdag


Gårdagens kväll var magi. Men dagen började med solstrålar genom hotellfönster. Efter ett regnigt Riga var det underbart med Warszawas sommarvärme.  

Efter en väl behövd sovmorgon och frukost i magen samlades vi i receptionen för att bege oss in mot stadskärnan. Väl där skulle vi dela upp oss i tre grupper utifrån vald aktivitet. Merparten av de yngre valde att ta en shoppingtur på paradgatan, några valde Nationalmuseet medan medparten av de äldre valde att utforska gamla staden.

Det var en perfekt dag att vistas ute. Sommarvärmen och de vackra miljöerna hade en tydlig effekt på flickorna som upprymt började surra och sjunga (reser man med en flickkör är sång lika med trivsel och glädje). Lotta fällde då kommentaren: ”Det är så härligt att resa med flickkören för det låter alltid så vackert när ni går och nynnar!”

Att humöret var glatt trots att många var trötta sen bussresan visar bara vilken härlig skara människor vi är.

Det verkade som koristerna haft en bra förmiddag närde droppade in i Trinitatiskyrkan för en sista repetition. Det märktes klart hur skärpa vi var. Alla ville kämpa för att den sista konserten skulle bli ett värdigt avslut på turnén och för vissa, ett värdigt avslut i kören.

Den vackra akustiken i den runda kyrkan bidrog till ett bra rep men i slutet när vi var lite trötta började paradnumret, I himmelen, att stiga och vi blev lite nervösa. Hur skulle kvällens konsert arta sig?

Efter en god middag i församlingshemmet bredvid kyrkan var det dags att åter gå in i konsertbubblan. Några flickor var övertrötta och pirriga vilket ledde till enorma fnitterattacker och det i sin tur ledde till att andra blev oroliga för att vi skulle stiga även på konserten för så brukar det oftast vara. Men finalkonserter är av ett alldeles eget slag och inget är som det ”brukar vara”.

När alla korister tagit plats på läktaren 20 meter upp ändrades stämningen fullständigt. Vi gick in i konsertandan, blev fokuserade och beslutsamma. Trots trötthet, halsont och huvudvärk hade vi bestämt oss. Vi skulle ge allt.

Hur konserten gick får ni läsa om i nästa inlägg.

Astrid,

Turnébloggare 

4 kommentarer:

 1. Härligt att läsa! Vi tänkte på er här hemma och av vad vi kan se på klippen som börjar finnas på FB så har kvällen varit precis som du skriver, magisk. /Susanne C

  SvaraRadera
 2. Vilken cliff hanger, Astrid! :) Jättekul att följa er. Det liksom suger till i maggropen när jag ser att det kommit ett nytt inlägg!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt roligt att få "delta" i resan genom denna blogg, tack för det. Britt-Louise (Linnea Hults farmor)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt roligt att få "delta" i resan genom bloggen, tack för det. Britt-Louise (Linnea Hults farmor)

  SvaraRadera