UDF

UDF

lördag 11 juni 2016

Kväll på Isabelle och morgon i Riga


Turnédag 1 och 2

Gårdagens kväll var minst sagt händelserik. När alla kommit ombord på båten fann vi oss i mitten av en svensexa. Maggan kom på idén att vi skulle sjunga för brudgummen och med bindel för ögonen fick han höra de ljuva tonerna av Lima brudmarsch.

När alla hittat sina hytter och lagt av packningen var det dags att äta. Middagen var i form av buffé, där fanns smaker som passade för alla. Allra mest passade bordet fyllt av små efterätter. Det var en trevlig middag där vi kunde låta tankar och intryck sjunka in.

När alla var mätta och glada var det hopp och lek. Några tog en nypa frisk luft (och fick även en slev med regn och blåst) ute på däck, vissa kikade på varorna i Taxfreeaffären och andra drog sig tillbaka till hytterna för att ta det lugnt.

På ett av planen fanns barnavdelning med diverse aktiviteter och något som blev populärt bland Annorna var danskaraoken med sensor. Där dansade vi loss och sjöng tills vi blev alldeles varma och matta. Vi fick också en lettisk liten kompis som tyckte att vi skrattade för mycket. Han pratade ingen engelska men vi hittade ändå ett mycket effektivt sätt att kommunicera. Han pratade lettiska med oss och vi pratade svenska med honom.

Clara i Annakören berättar om vad hon gjorde:
”Vi bestämde oss för att gå och basta på kvällen. Det var så mysigt! Vi satt och pratade och kom närmre varandra. Det är så bra stämning här, ingen dömer någon och man umgås med folk man inte brukar. Jag kände mig harmonisk och mådde jättebra.”

Framåt kvällningen började koristerna dra sig tillbaka mot hytterna för att sova. Många sussade sött och vaknade utvilade.  Men de stora vågorna och hårda sängarna gjorde att andra var trötta. Vi samlades på morgonen och sjöng en fin morgonpsalm innan vi åt frukost. När båten lagt till i Riga var det dags att träffa värdfamiljerna.

Astrid,
Turnébloggare

3 kommentarer:

 1. Vad kul det låter! Jag önskar att jag var med er på turné!

  SvaraRadera
 2. Roligt att ni har det så kul tillsammans! Sjung lika bra som ni gjorde i måndags så blir det succé. Som vanligt saknar vi föräldrar att inte få vara med. Stefan (Astrids pappa)

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa om hur ni har det. Bra skrivet Astrid. Jag väntar med spänning på fortsättningen!

  /förälder till en av er ;-)

  SvaraRadera