UDF

UDF

onsdag 15 juni 2016

Konserten!


Turnédag 5

Det blev lite bloggstrul men här kommer inläggen!

”Konserten var bland det bästa vi gjort!". Det var det ingen tvekan om för Alva i Mariakören och Elin i Annakören fyller i:
”Det kanske inte var det bästa vi gjort sångmässigt men vi hade en känsla och närhet vi aldrig haft!”

Och det var det verkligen. Fnittrigheten omvandlades till stora leenden och rädslan för att stiga blev vilja att leverera. Tonerna som spred sig i kyrkan speglade alla känslor vi kände och lämnade ingen orörd. Människorna på bänkarna satt som trollbundna. De log, grät, gungade i takt med musiken och visade på alla sätt att de blev berörda.

Efter att vi sjungit en lyckad I himmelen (som förvisso steg) följd av en hjärtslitande vacker Sommarpsalm möttes vi av stående ovationer. De rungande applåderna slutade inte förrän vi sjungit och tågat ut till Lima Brudmarsch ett spontant extranummer. Turnéns sista konsert blev en succé.                   

Efteråt var koristerna i extas. Clara i Annakören snubblade på orden när hon skulle försöka beskriva sina känslor: ”Jag fick tårar i ögonen för första gången någonsin på en konsert. Jag blev berörd av publikens ögon när vi sjungit Sommarpsalm. De tyckte det var så himla bra.  Jag blev rörd för att folk ska sluta och för att en perfekt turné fick ett perfekt avslut.”

Även för Marian Emelie blandades skratt med tårar av glädje över en lyckad konsert. ”Det toppade turnén, vi var SÅ bra!”

Men det var inte bara glädjetårar som föll. Irja, en av Annorna som slutar efter sommaren, berättade att hon fick tårar i ögonen minst fyra gånger under kvällen. Ingrid som även hon ska sluta tyckte att det var en värdig plats att avsluta körtiden.

Maggan tyckte att konserten gick bra. ”Jag är glad och stolt över er. Och dessutom blir det skönt med semester!”

När vi bytt om och lugnat ner oss var det dags för koristerna att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet. Väl där satt vi på rummen, pratade, skrattade och njöt.

Sent på kvällen hördes steg i korridoren och en drös Marior knackade på dörrarna: ”Kom nu! Det är snart ny dag och Belinda fyller år! Vi ska sjunga för henne! Men skynda er för vi låste in henne på rummet så hon inte skulle följa efter!”

Några minuter senare stod tretton flickor med kakor och stearinljus utanför födelsedagsbarnets dörr. Med snapchats födelsedagsfunktion som räknar sekunderna till midnatt inväntade vi rätt tillfälle för uppvaktning. Belinda började sin födelsedag på bästa möjliga vis - omgiven av vänner, kakor och tonerna av födelsedags-medley.

 Ett värdigt avslut på en oförglömlig kväll.

Astrid,

Turnébloggare som ligger lite ur fas 

2 kommentarer:

  1. Varmt tack för denna magiskt vackra konsert! Vi är så glada att vi hade möjlighet att avnjuta den på plats. Otroligt proffsigt levererat av våra fina körister. Hälsar Kajsa & Joel, mamma o bror till Lisa o Tove

    SvaraRadera
  2. Vilken lyckad konsert!/Anneli Möllerberg

    SvaraRadera