UDF

UDF

söndag 12 juni 2016

Samarbete och repetition


Turnédag 3

Ännu en händelserik dag har kommit till sitt slut. Förmiddagen spenderades i värdfamiljerna och alla flickor har olika historier att berätta. Därför är tanken att det under morgondagen kommer att postas ett antal inlägg med olika bloggare. Se fram emot det!  Men för att ge en resumé av dagen. Efter lunch samlades både UDF och Tiara (Rigakören) utanför kyrkan där vi skulle hålla konsert. Koristerna berättade livligt för varandra hur deras dygn hade varit. När alla var på plats gick vi tillsammans för att upptäcka det soliga Riga.

Det var en häftig upplevelse att flickorna från båda körer snabbt blandades och lärde känna varandra. Vi hade mycket gemensamt att prata om; hur var körledarna? Vad var roligast att sjunga? Vad var jobbigast?

Under eftermiddagen var det dags för en gemensam repetition. De två körerna ställde upp sig mitt emot varandra med dirigenterna i mitten. Det är en mäktig känsla när två så osannolikt duktiga körer sjunger tillsammans. För flickkören var det dessutom spännande att upptäcka hur det är att sjunga med en annan dirigent. Samtidigt som körerna svetsades samman blev vi också mer skärpta.

Då det blivit lite strul med lunchen möttes ledarna av körens jubel när de ordnat mat från Mc Donalds. Trots att vi många gånger förberett oss för konsert var det en speciell stämning i luften. Att vara i en annan stad med en annan kör, det gjorde oss både nervösa och laddade. När alla var mätta var det dags att gå tillbaka till kyrkan för ännu en repetition.

Turnébloggare
Astrid 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar