UDF

UDF

torsdag 14 juni 2018

Dag 2 
I skrivande stund sitter jag med 14 Annakorister på en resturang en bit från hotellet och maten har precis börjar rulla in. Stämningen är på topp!

Morgonen inleddes med tonerna från Figaros bröllop som någon härlig korist hade som signal på sin väckarklocka. Vi åt en stadig frukost och begav oss sen för att möta upp den tjeckiska körens dirigent Jan och de flickkorister som bott i värdfamilj. Förutom Karlsbron och gatuartister fascinerades många av stadens arkitektur och historia. Ett särkilt uppskattat stopp var i kyrkan som ägde den största orgeln i Prag. Där ställde flickkören upp och sjöng Lima brudmarsch, något som snabbt utvecklade sig till en ”musikalisk konversation” när två organister svarade med var sitt orgelstycke.  

Efter en stunds fritt strosande i innerstaden återvände vi till hotellet och värdfamiljerna för att ladda batterierna inför konserten, aldrig har väl en power-nap varit så uppskattad!

När vi väl återsågs utanför Stadshuset var vi utvilade och taggade till tusen.

Konserten hölls i en stor och vacker sal som snabbt fylldes med människor. UDF inledde konserten med klingande stämmor och varje stycke belönades med rungade applåder från en glad och engagerad publik. Den klara favoriten var utan tvekan jojkarna. 

Den tjeckiska kören bjöd på allt från vacker solosång, spexiga glimten-i-ögat- nummer och avancerad sakral musik. Konserten avslutades med att vi tillsammans sjöng sommarpsalm och den tjeckiska Tancuj, Tancuj (Dansa, dansa). UDF rockade det tjeckiska uttalet men fick till vår förtret lära om takt och tempo. Prag-kören hade dock något svårt med våra svenska U och ske-ljud, men överlag lät de två körerna fantastiska tillsammans.  

Efter konserten var vi alla nöjda och glada. ”Publiken var jättekul att sjunga för, för de var så glada och engagerade!” tycker Celicia och Martina flikar in att akustiken i rummet var fantastisk. 

Nu återgår vi till mat och umgänge.


Puss och kram, skumbanan 

1 kommentar:

  1. Nu förstår jag de häpna minerna från Morgans film när ni sjöng Limu! Musikkonversation, inte illa!
    Hoppas ni har minst lika roligt som ni förväntade er,
    önskar turnéveteranen Kerstin :)

    SvaraRadera