UDF

UDF

söndag 17 juni 2018

Dag 4 – Wien och fantastiska ledare


Fantastiska, tappra Flickkören! Vilka kämpar vi är! Efter en otroligt fin och lyckad konsert i Brigitta kirche går flickoristerna arm i arm mot tunnelbanestationen. Från klungan som ser ut som ett vitt moln i sina körtröjor hörs skratt, sång, buller och bång. Vi är så nöjda och stolta över vad vi har presterat idag. Dagen har varit lång och tröttsam för många då vi gått långt och och upplevt mycket. Trots det kämpade vi igenom ett rep i en varm kyrka och levererade en lång konsert för de relativt lilla publiken.

 Dagen började med en otroligt uppskattad sovmorgon, frukost på hotellet och en promenad till Wiens innerstad. Väl där delade vi upp oss i grupper för att fika på konditori, kika på Mozaart musée  eller strosa på stan. De historierna får ni höra i kommande inlägg, stay tuned!
Därefter återsamlades vi vid Stephans Domen för att göra ett kort framträdande. Det var en häftig syn när vi radade upp oss i våra vita körtröjor i väntan på att få sätta igång. Det var många som nyfiket stannade och lyssnade till tonerna av bland annat Lima Brudmarsch och Sommarpsalm men den klara favoriten var, som alltid, jojkarna.

Efter en rundtur i Stephans Domen ska vi ta tunnelbanan mot kyrkan där vi ska hålla vår konsert.  Här måste jag inflika en stor shoutout till våra otroliga ledare Lotta, Morgan och Mårten! Vilka klippor!  De fixar, flänger och löser alla problem som kan tänkas uppstå. De är lunga, peppande, förstående. De ser, hör, bekräftar och stöttar när det behövs och skämtar, flamsar och myser när det behövs. Ett exempel är när Lotta själv förflyttar 61 (?!) korister med U-ban till Brigitta kirche eller när Morgan deltar i stå på händerna tävling och plank-challange!
 Konserten får ni läsa om i kommande inlägg!

Puss och kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar