UDF

UDF

måndag 18 juni 2018

Lovisa bloggar

Hallå alla glada UDF-fans!
Nu är det Lovisa Ericsson Unnerstad (en av de tre Lovisorna i kören) som håller i taktpinnarna här på bloggen i ett inlägg! Just nu är vi på väg mot turnéns sista destination, Budapest, och lämnar den vackra staden Wien bakom oss. Dagarna i Wien var fina och varma, men intensiva.  Dagarna var långa och schemat späckat från morgon till kväll. Igår (alltså söndagen den 17/8) medverkade vi i en högmässa i Svenska kyrkan i Wien, som var utomhus! Repetitionen innan var lite skavig; dirigent och kör följdes inte riktigt åt, värmen var påtaglig och de flesta var rätt trötta efter den sena konserten kvällen innan, så gladare miner har vi väl sett under ett rep. Men vi bet som vanligt ihop. Väl under högmässan var solen minst sagt gassande och parasollet täckte bara några få ur kören, det var svettigt (men jag satt i skuggan hehe)! Som vår egen räddningstjänst kom dock Lotta, Morgan och Mårten utbärandes på stora, tunga parasoll som de diskret lyfte fram och höll upp över kören när vi inte sjöng. Somliga var djupt tacksamma över skuggan, medan andra njöt av att sitta och sola. Vi tog oss i alla fall igenom högmässan (och sjöng dessutom superbra som vanligt) och högg sedan in på kyrkkaffet som serverades. 🙂
Efter högmässan var det dags för lunch och aktiviteter, där man kunde välja mellan en promenad i stadsparken och ett besök på musikmuseet Haus der Musik. Jag hängde med Haus der Musik-gänget som startade eftermiddagen med en tur med U-bahn och sedan en promenad. Vi åt lunch i en park och passade därefter på att köra en liten work out i gräset. Lovisa Eriksson von Otter vann en stå på händer-tävling, Morgan stod i plankan längst av alla (han stod i drygt tre minuter, medan jag la mig på exakt tre;)) och Smilla ledde ihärdigt någon sorts benböjslek. Sedan var det dock slut på idrottsfjanteriet och vidare till det enda viktiga här i livet, musik. 😀 På Haus der Musik kunde man lära sig om och ”leka med” ljud, musik och olika kompositörer. Man kunde bland annat dirigera en interaktiv orkester! Efter lite shopping i museeshopen var vi klara och delades vi upp på olika middagsrestauranger eftersom att vissa skulle till Musikverien och vissa inte.
Jag var på Musikverien, och det var bannemej mäktigt! Musikverien är alltså ett konserthus i Wien som är alldeles guldigt och krusidulligt och takmålat och så vidare. De flesta i kören hade köpt biljetter till konserten som var i söndags kväll och fick ta del av extremt maffig och vacker musik av Paganini och Dvorák som en orkester och en ung fiolsolist framförde. Det var verkligen en upplevelse!
Nu rullar vi vidare och taggar inför Budapest! Tack för mig!
//Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar