UDF

UDF

söndag 17 juni 2018

Dag 5, Solsken – härligt eller förfärligt?


En intensiv turné gör att bloggen inte upptaderas så ofta och inläggen kommer huller om buller men nu kommer några rader om dag 5!

Flickkören upphör aldrig att imponera! Varje dag tänjer vi gränserna för det vi trodde att vi klarade av lite längre. Femte turnédagen infaller på en söndag och UDF ska sjunga på högmässan i Svenska kyrkan i Wien.  De enda instruktioner vi fått är att vi ska fira gudsjtänst utomhus och att vi ska bära konsertkläder.
Dagen till ära skiner solen klar på himlen och inte ett moln syns till. När vi når fram till det gamla kloster som numera är Svenska kyrkans lokaler är vi redan genomsvettiga och vattenflaskorna halvtomma. Mässan ska äga rum på en liten innergåd i sten och betong med några få träd som enda skugga. Vi får sjunga upp i den svala, mörka kyrksalen men det är när mässan väl börjar som det verkliga utmaningen börjar.
När klockan slår 11 inleder flickkören med att jojka och den gassande solen står högt på himlen. Agendor viks till solfjädrar och vattenflaskor töms men hettan är total. Hur ska detta gå? Vi sjunger på, diciplinerade som vi är, och gör vi vårt bästa för att härda ut i värmen. Men aldrig är man ensam i eländet! Just som krafterna är på väg att ta slut kommer våra fantastiska ledare till undsättning och spänner upp tre parasoll som de sen står och håller över kören under resten av mässan. Och inte några fjuttiga små strandparaplyer utan gigantiska, glassbar-i-Italien-parasoll är det! Är inte det definitionen av superhjältar så säg!?
När de sista tonerna av Sommarpsalm klingat ut får vi kyrkfika och lite återhämtningspaus. Ellen nosar upp en gitarr som gömmer sig i kyrksalen och snart sitter vi flera stycken och sjunger låtar av Ed Sheeran och Veronica Maggio. En sak är säker: Vi har många strängar på våra lyror!
Fler historier kommer om Stadsparksvandring, Haus der musik och framförallt kvällens konsert! Stay tuned!

God natt!

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! Aldrig vika ner sig. Och alltid hjälpas åt.
    Kramar till er!

    SvaraRadera