UDF

UDF

torsdag 14 juni 2018

Första turnédagen, nu är vi igång!

Det är trötta flickkorister som samlas på Arlanda AirPort i tidig morgontimma men trots att nattens sömn varit kort går det inte att borste från fakta: snart är det dags, snart lyfter planet och turnén börjar på riktigt! I luften ligger en stämning av upprymdhet och förväntan men även nervositet och skräckblandat förtjusning. För några är det första körresan medan andra är rutinerade kör-turnerare.

Efter en kort flygtur landar vi i ett regnigt Tjeckien men i bussen påväg till hotellet är det ingen som kan bortse från huvudstadens skönhet. Prag - vilken stad!

Efter att de yngre koristerna lämnat bagage i värdkörens skollokaler och de äldre koristerna boat in sig i de stora sovsalarna på hotellet är det äntligen dags att sätta tänderna i de efterlängtade lunchmackorna.

När alla är mätta och pigga styr kosan av mot den närbelägna  stadskärnan där några väljer att gå en rundvandring i centrum medan andra väljer att strosa runt i den stora gallerian Palladium.

Framåt kvällen möter vi upp Prag-kören i deras lokaler där de bjuder på frukt, chips och dricka varpå flickkoristerna får möta sina värdfamiljer.

Väl på hotellet duggar fnitterattackerna tätt,  ögonlocken faller tunga och snart hörs snarkningarna i kör.  Alla är tydliga tecken på att dagen går mot sitt slut. Imorgon fortsätter äventyret.

Puss och kram
Astrid Turnébloggare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar